Advarsel! Full åpenhet!

Bloggbilde-uke-40

Enkelte dager slår tankene ned i meg på de merkeligste måter. I går kveld kom de til meg mens jeg stod og strøyk skjorte klar til i dag.

Og her kommer advarselen inn - dette er en tekst med full åpenhet. Noe jeg er veldig fan av - men som kanskje kan være litt unorsk «approach».

Hvis du velger å lese videre vil du bli godt kjent med meg, og du vil få et budskap eller to med på veien - hvis du leser alt.

For hvorfor i all verden sitter en godt voksen mann på 46 år - uten gjennomført utdannelse etter videregående skole og skal gi råd og veiledning til alle de jobbsøkerne med tunge utdannelser som tar kontakt?

Kanskje enda verre; Jeg har jo hoppet bukk over alle dype juv og store utfordringer jeg har støttet på - noe som innebærer at jeg har hatt mange arbeidsgivere. Mens andre jobbsøkere kanskje har vært stabile i 10, 15 og 20 år.

For det skal dere få vite - at jeg har virkelig hatt mange jobber. 13 har jeg kommet til (av arbeidsgivere som har gitt meg skattbar inntekt). Og de 13 stedene har jeg vært innom de siste 25 årene. Du tenker kanskje rett - det er tilsynelatende ikke mye stabilitet å spore der.

Jeg har hatt tre arbeidsforhold jeg husker veldig godt. De var på fire, fem og seks år. Til sammen 15 år. Disse er jeg stolt av.

Magefølelsen


I løpet av de resterende 10 årene har jeg hatt 10 arbeidsgivere. For meg er det helt grusomt å tenke på - men her kommer åpenheten - jeg har rett og slett i tre av disse tilfellene bevisst trukket meg ut fra arbeidsforholdene veldig tidlig. Noe inne i meg har tidlig gitt meg beskjed om at jeg er på feil sted. Jeg har bevisst valgt å ikke fronte ledelsen med dette - fordi jeg både har forstått at ting ikke vil kunne endres - men også fordi jeg er sterk konfliktsky, og ville hatt utfordringer med å formidle en god nok begrunnelse - bortsett fra «magefølelsen».

«Magefølelsen» skal dere derimot ikke kimse av. Jeg bruker den hver eneste dag! Det er den som veileder meg til «ja» eller «nei» med tanke på kandidater (sammen med andre parametere selvsagt), men det er også den som har gjennom hele livet har vært med meg. Som ved et av mine forrige arbeidsoppdrag av den korte sorten; blant annet var det klippen i livet mitt - min kone - som ved første mulighet tydelig sa at hun hadde en dårlig magefølelse om den stillingen.

Tenk om jeg hadde hørt på henne. For to måneder etter hennes uttalelse, kun et par uker etter at jeg hadde startet i min nye jobb, dukket den dårlige magefølelsen opp hos meg også. Uansett hvor hardt jeg arbeidet mot den, ble den bare tyngre og tyngre. Det endte opp med det korteste arbeidsforholdet jeg noen gang har hatt.

Så hva er moralen i det her da - hvorfor sitter jeg og gir råd og veiledning til de som har mye bedre utdannelse, og er mer «stabile» enn meg?

Kanskje det er nettopp det at jeg har turt å følge drømmen, turt å være meg selv, og turt å gjøre de tingene jeg vil gjøre? 


Er du en kopi? Ikke hvis du har en god pitch!

Jeg ble også SETT! 

Sett av en som hadde vært kunde, og som så meg og mitt potensiale - uavhengig av utdannelse og stabilitet. Connect ville ha meg fordi jeg er meg. Og DET er den største bekreftelsen på at det å være seg selv er det viktigste i livet.

For hvordan kan du fortelle en potensiell arbeidsgiver at du er deres nye medarbeider om du forteller det samme som de 10 siste har gjort? Hvordan skal du fremstå som «den rette» kandidaten i et hav av «prosjektledere», «IT-konsulenter», «ingeniører», «selgere» - hvis du ikke tør å være deg selv?

Ikke minst - hvordan skal du som har havnet i en utrolig kjip situasjon og har mistet jobben - kanskje nettopp på grunn av denne pandemien - gjøre deg attraktiv overfor de få jobbene som er tilgjengelig - HVIS DU ER EN KOPI AV ALLE ANDRE?


Derfor har jeg noen ting jeg spør alle som er hos meg;

  • Hva er din «pitch» om deg selv? Hva gjør deg annerledes enn alle andre? Hvorfor skal jeg anbefale deg? Og hvor fort klarer kandidatene å snu seg rundt.
  • Min pitch er; «Jeg brenner for å sette de rette menneskene i kontakt med hverandre - det fortjener vi alle. Derfor skal du ta kontakt med meg, for JEG, er DIN Connector »
  • Hva vil du trekke frem som den beste opplevelsen din i arbeidslivet? Noe du mestret bedre enn andre, hvordan du oppnådde et godt resultat, etc.
  • Hva er den største nedturen du har opplevd i arbeidslivet, og hva har du lært av den?
  • Hvem er dine «drømmearbeidsgivere»? Hvem vet - kanskje en av vennene mine er ansvarlig for ansettelser der, og jeg kan hjelpe deg inn?

Oppsummering;

Ikke vær som alle andre - vær deg selv. 

Når du er deg selv fra innerst i hjertet og ut til huden - så ser jeg det. Jeg ser deg - og jeg tenker raskt på hva du kan bidra med på rett sted.

Vis deg frem - tør å være annerledes. Tør å tenke vågale tanker og gale ideer. Tør å feile og tør å prøve. Jeg har gjort alt av det over her. Hadde jeg ikke gjort det så hadde jeg ikke sittet her nå og gitt deg råd om å gjøre det samme. For da hadde jeg ikke opplevd at noen så meg og mine kvaliteter - og tilbød meg drømmejobben min. 


Så - vil du at jeg hjelper deg å finne drømmejobben din?

Hvilke egenskaper har du?
Følger du opp dine ansatte?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://conrek.no/