Arbeidssøker - veien videre

Blogg-veien-videre

Vi har fått et par henvendelser på om vi kan skrive noe om hva man skal gjøre når man står som arbeidssøker og føler man ikke har så mye på CVen sin, eller hvordan man skal holde motet oppe etter x antall sendte jobbsøknader. 

Her er våre tanker.


Per dags dato er det rett over 200.000 antall arbeidssøkende på NAV Arbeidsplassen i dag. Noen har gått arbeidsledig en stund, noen har mista jobben på grunn av konkurs eller nedbemanning etter Covid-19 brøt ut, noen er permitterte, mens andre kanskje er i jobb og søker ny. For flere er realiteten slik at man har vært lenge i ett spesifikt yrke, eller kanskje ikke har en utdannelse, og står nå uten jobb. 

Hva da? Hvilken vei skal man gå når man i store deler av sitt yrkesaktive liv kun har jobbet med en ting, eller kanskje har en utdannelse som er relatert til noe som ikke er behov for lengre?


"Alle er et geni. Men hvis du dømmer en fisk etter dens evne til å klatre et tre, vil den gå gjennom hele livet og tro at den er dum"

Albert Einstein

Noen realiteter du må innse:

Selv om du (som absolutt alle andre) ikke kan jobbe med hva som helst, så finnes det flere typer jobber som har fokus på egenskapene jobbsøkeren har. Flere jobber må naturligvis ha kompetansekrav, sånn er det bare. Har du ikke den kompetansen, vil du ikke få den jobben. Samtidig gjør det deg ikke mindre attraktiv for andre jobber. Det handler om å finne riktig jobb til deg.

Husk at du ikke «er» din siste stilling.

Den du er defineres av en rekke egenskaper som kan være svært attraktive for flere arbeidsgivere. Det handler bare om å skifte fokus vekk fra ufruktbare tanker om hva du ikke er/kan, over til alt du faktisk er og kan.

Våre tips 

Så, hva gjør du nå? Hvor går veien videre? 
Vi har satt opp noen tips vi tror kan hjelpe deg endre fokus, og forhåpentligvis forbedre din prosess som arbeidssøker.


  • Sett deg mål.

Finn ut hva som er viktig for deg. Hva vil du? Pass på å gjøre målene så spesifikke som mulig. Du kan gjerne ha ett overordnet stort mål, og så flere mer spesifikke delmål under. Poenget er at du tydeliggjør for deg selv og de rundt deg hva du egentlig er ute etter. Tenk stort, ikke begrens deg selv. Først handler det om å få ned hva du vil, deretter ser man på mulighetene og løsningene. Vær løsningsorientert! Husk, dette skal på ingen måte handle om hva du ikke kan.

Når målene er satt, må du finne ut hva du er villig til å gjøre for å oppnå dem. Uten vilje har målene ingen hensikt.


  • Reflekter over dine egenskaper

I alle elementer av en søkeprosess er dine egenskaper det som skal være den røde tråden. Dette gjelder i din CV, i søknadene du skriver og intervjuene du blir kalt inn på.

Reflekter over hva som definerer deg, hvilke egenskaper du besitter, og hvordan du skal bruke disse til din fordel. I ett tidligere innlegg har vi skrevet om egenskaper fra en rekrutterer sitt syn, og vi anbefaler deg lese gjennom det før du setter i gang.


  • Bruk tid på din CV.

Det er stor forskjell på hvordan en CV oppfattes fra en annen, selv om innholdet er likt i begge. Utformingen er med på å avgjøre hvor fokuset til leseren havner. Med andre ord kan du bestemme hva som skal være fokus i din CV.

På nettet finner du utallige tips om hvordan forme din CV. Finn den formen som fremhever dine egenskaper og kompetanse på best mulig måte. Hvordan din CV er utformet kan være minst like avgjørende som selve søknaden. På NAV Arbeidsplassen og på Finn.no er formatet satt, men i begge kan du legge til et sammendrag, og her bør du reflektere over hvordan du vil bli fremstilt. Husk, dette er verktøy vi som rekrutterer bruker daglig. Det er derfor viktig at du bruker tid på dette.


  • Gjør deg synlig.

Er du ikke synlig, blir du ikke sett. Her anbefaler vi at du lager/oppdaterer profil på LinkedIn. Dette verktøyet brukes aktivt av mange som leter etter arbeidstakere. Her kan du og finne stillinger som ikke blir lyst ut på Finn.no eller NAV Arbeidsplassen. Ut over dette er det utallige arbeidsportaler som brukes av forskjellige arbeidsgivere når de lyser ut stillinger. Ja, det er mye arbeid med å legge inn profil gjentatte ganger, men dette er arbeid som du må gjøre. Ikke se på det som et ork, men som en mulighet til lærdom.

Bruk og eget nettverk. Snakk med de du kjenner og spør om noen vet om noe som kan passe deg. Plutselig er det noen som kjenner noen. Lag gjerne et innlegg på LinkedIn om det også. Vær kreativ og våg gå ut av din egen komfortsone.


  • Unngå Copy/Paste

Når du skriver en søknad er det viktig at du skriver en søknad til den enkelte arbeidsgiver. Ikke gå i fella med å kopiere teksten fra forrige søknad. Les stillingsutlysningen flere ganger, sett deg inn i hva som søkes etter og gi en respons skreddersydd til den enkelte arbeidsgiver. Hvorfor søker du på nettopp den stillingen? Har du de kvalifikasjonene de ser etter? Hva gjør deg spesielt rustet til jobben de lyser ut? Dette er viktige spørsmål, og hver søknad må derfor formes ulikt. Gjør deg selv unik for den aktuelle arbeidsgiver.

Tips: Start gjerne søknaden med hvorfor du søker. Vi har ikke tall på hvor mange søknader vi har lest som starter med «jeg er en xx år gammel kvinne/mann som bor i….». La ikke privatinformasjon være det første en potensiell arbeidsgiver ser, den har minst å si for hvorvidt du passer til stillingen. Derfor anbefaler vi at du legger denne informasjonen til sist i søknadsteksten, og  ta deg gjerne tid til å formulere dette på en litt annen måte.

Vær aktiv 

Som arbeidssøkende sender man gjerne flere søknader i uka. Får man ikke noen form for respons er det lett å begynne tenke negativt. Føler man seg usynlig kan man fort miste motivasjonen, bli usikker og dermed slippe fokuset på de målene en har. Bruk derfor det nettverket du har, finn nye mennesker du kan bli kjent med. Spør etter tips og råd. Ta kontakt med rekrutteringsbyrå. Hold deg gående!

Å gå arbeidsledig er en jobb i seg selv, og da er det viktig at du behandler din situasjon deretter. Bare husk på at det starter med deg. Det er du selv som må gjøre jobben, og resultatet avhenger gjerne av hva du er villig til å legge ned av arbeid.

Ingenting skjer om du bare går og venter. Venter på at pandemien skal blåse over, venter til du blir tatt tilbake fra permisjon, venter på bedre tider eller på å få svar på en søknad du har sendt. Venting er å gjøre deg selv en bjørnetjeneste. For mens du venter går en mengde sjanser deg forbi. Det handler om å ta et aktivt valg om hvordan du skal håndtere din egen hverdag.

Venting gjør deg passiv, og passivitet gjør deg til en mindre attraktiv arbeidstaker.

Definisjonen på galskap er å gjøre de samme tingen om og om igjen, men forvente forskjellig resultat.

Albert Einstein

Vær derfor aktiv hele veien. Ikke bare en gang, for så å gjøre det samme de andre dagene. Er det noe som ikke funker, endrer du det! Det er klart det er en krevende prosess, men dersom du ønsker resultater er det avgjørende at du jobber deg gjennom det.

#hjemmekontor
Ett hus – Ditt hjem!

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://conrek.no/