10 tips til deg som ung arbeidssøker

ny-i-arbeidslivet

Ny i arbeidslivet?

Utfordringen ligger nemlig ikke i hva du har eller ikke har, men hvordan det blir presentert.

Husk at du har mange verdier og egenskaper en bedrift kan nyte godt av. Det som er viktig er at du klarer spisse disse til den jobben nettopp du ønsker.

Det å komme seg ut i jobb er ikke alltid enkelt. Har du i tillegg liten til ingen erfaring fra før, kan det virke ekstra utfordrende å komme i gang. Følelsen av at man havner sist i køen er ikke noe som er uvanlig. Etter å ha jobbet som leder i godt og vel ti år, er dette noe jeg har hørt flere ganger. Når det er sagt, så er det ikke dermed sagt at den følelsen stemmer med realiteten. Utfordringen ligger nemlig ikke i hva du har eller ikke har, men hvordan det blir presentert.

Våre tips 

1. Finn dine egenskaper

Dette er noe vi har gjentatt i flere av våre innlegg, og er en særdeles viktig del av presentasjonen av deg selv, og på uansett nivå. Det er viktig at du tenker over hva du er god på, og hva du må jobbe mer med. ALLE har sterke og svake egenskaper, uansett alder og posisjon, det er bare ikke alle som kjenner til dem eller har reflektert over dem. Har du ikke gjort det enda, bør du sette deg ned og finne tre sterke og tre svake egenskaper. Reflekter om hvordan du kan oppleves av andre i forskjellige situasjoner, og hva som får deg til å skinne.

Ofte kan en arbeidsgiver eller rekrutterer spørre hva dine venner eller familie ville sagt om deg. Vet du hva du ville svart? Har du tenkt over det før? Hvis du ikke har det, kan det være lurt å spørre de rundt deg. Når du har gjort det er dette et spørsmål du lettere svarer med selvsikkerhet, og er det noe arbeidsgivere liker godt så er det selvsikkerhet.


2. Skaff referanser

Selv om du er rett ut av VGS vil du kunne finne noen som kan være referanse. Snakk med en lærer, en veileder, treneren på fotballaget eller lignende. Har du hatt sommerjobb eller klippet plenen til naboen fast, så snakker du med dem. Prøv å skaffe minimum en, men gjerne to eller tre om det går. Skriv i CV at referanser oppgis på forespørsel. Snakk med referansene om hva de tenker de vil si, og gi beskjed når du har oppgitt de til potensiell arbeidsgiver.


3. Lag en god salgspitch

En god salgspitch bruker du til overskrift på CV og søknadstekster (om det ikke er bedt om noe spesifikk heading). Lag deg gjerne flere forskjellige. Dette er noe du kan sparre litt med referansen(e) dine om. Her er det lurt å bruke dine egenskaper (se punkt 1)

Hvordan du fremstiller deg selv, enten skriftlig eller muntlig, er med på å sette et negativt eller positivt fokus.

«Jeg vet jeg ikke har arbeidserfaring, men jeg ønsker virkelig jobbe her»

«Jeg har mange gode egenskaper som passer til denne jobben»

Ser du forskjellen? Den ene kan få mottaker til å tenke negativt ettersom du ikke har erfaring, den andre gir mottaker mulighet til å tenke på ditt potensiale. Det er positivt. Ordene du velger vil ha stor betydning.

4. Jobb med CV og søknad

Det å skrive en god søknad og CV er noe man utvikler og lærer av. Få gjerne en eller flere til å lese over og vær glad for alle kommentarer og rettinger.

Det er topp at du skriver åpne søknader og sender ut. Bare pass på at hver søknad har hver sin overskrift og er tilpasset bedriften. De to minuttene du bruker ekstra per søknad er det som skiller deg fra alle andre. Du kan fint sende søknaden per e-post, men enda bedre er det at du tar turen innom og hilser på. Spør etter leder. Er vedkommende ikke inne, spør om når de er til stede så kommer du tilbake. Du kan også be de levere den til den som er riktig. Sannsynligheten for at riktig person leser din søknad er høyere enn om du sender per mail.

Søker du på stillinger hvor det er rene digitale prosesser, er det greit å følge disse, men det er ingenting i veien for å dra innom og levere søknaden personlig om det f.eks er en butikk.


5. Vær din egen merkevare

Når du har funnet dine egenskaper og laget en god salgspitch, er det viktig at du bygger disse opp rundt deg selv og hvordan du vil fremstå. Du skal på ingen måte være noe du ikke er, men bruke det du har på en selvfremmende måte. Det er tross alt du som er produktet du promoterer for en arbeidsgiver.

Hvordan er du som person, hvordan vil du være som arbeidstaker? Hvilken rolle vil du ta i teamet? Hva er dine verdier?

Noen mennesker er ekstroverte, noen introverte, også finnes det de mellom der i tillegg. Ingen av disse personlighetstypene er bedre enn den andre. Alt kommer an på hvilken type stilling du søker, og hvordan teamet på arbeidsplassen ellers er. Ikke unnskyld deg for at du er som du er, men vær deg selv med trygghet. Sett fokus på alle fordelene og vis en potensiell arbeidsgiver hva du kan tilby. Ærlighet er noe de aller fleste av oss setter pris på.


6. Lær av feil og seire

Hvilke feil har du gjort?

Vi alle har gjort dem, og dersom dette spørsmålet kommer på et intervju er det ikke for å lete etter dine feil, men for å se om du kan innrømme feil og om du har lært. Vær ærlig og ydmyk. Ikke vær redd for å fortelle noe som føles flaut. Har du lært av det så er det det viktigste.

Hva er du så stolt over?

Dette er også spørsmål som kan komme på intervju. Har du tenkt over dette på forhånd er det lettere svare. Igjen er det lurt å være ærlig. Det kan være prestasjoner innen idretten, en oppgave du gjorde på skolen, eller noe du har bidratt med hjemme eller til en venn. Du må på ingen måte legge lista høyt. Bruk det du har, og fortell om hvorfor det betød mye for deg.


7. Bygg nettverk

Er du ikke på LinkedIn, så lag deg profil. Bygg nettverk. Legg venner og kjente til nettverket ditt, og bygg videre med kontakter du møter og har snakket med. Du kan fint spørre om å legge de til når du snakker med dem, eller sende melding ved forespørsel. Si takk for samtalen (eller intervjuet) og si du ønsker å utvide ditt nettverk og legger de derfor til. Be de gjerne om å ta kontakt om de kommer over noe som kan passe deg. Dette er ikke å være freidig, men proaktiv. På denne måten får du raskt større nettverk og det er lettere få en fot inn døra der det er ledige stillinger.


8. Se detaljene

It's all in the details, er et kjent ordtak.

Detaljene betyr noe. Møt presist til møter og intervju, kom i rent og pent tøy, rett kommafeil og andre skrifeleifer i søknader, snakk tydelig, ha blikkontakt og smil ofte. Tenk at det er nøye. På en stilling som butikkmedarbeider f.eks., kan det fort være hundrevis av søkere. Detaljene kan være det som feller deg. Bruk derfor tid på finpussingen.


9. Be om tilbakemelding

Dersom du er på intervju og du får et nei, spør hvorfor du fikk avslag slik at du kan lære. Får du ikke noe svar, enten på søknad eller etter intervju, ta kontakt selv og spør utfallet og deretter spør hva du kan gjøre bedre til neste gang. Vær åpen for kritikk, det er her du får muligheten til å bli enda bedre.


10. Repeter, repeter, repeter

Aldri gi opp. Fortsett fremover. Fortsett å be om tilbakemelding. Snakk med referansene igjen. Lag CV på ny. Legg til nye kontakter. Gå på intervju. Alt dette gir deg erfaring og gjør deg sterkere til neste gang. Du kan selv velge hvordan du håndterer avslag; enten lar du det knekke deg, eller så lar du det forberede deg bedre til neste runde.

..erfaringen må du ikke vente på at noen gir deg, du må skaffe den selv!

Våre tips er ikke en liste med elementer som er uavhengig av hverandre. Dette henger sammen. Det går en rød tråd gjennom alt som kortfortalt koker ned til å kjenne, og fremme, seg selv. For det er det du skal gjøre når du søker jobb. Fremme deg selv. For å kunne gjøre det best mulig, trenger du innsikt på hvordan du fungerer. 

Ved å gjennoføre disse 10 øvelsene, vil du sette deg selv i en sterkere posisjon for å finne en jobb.

Du vil nok ikke bli proff med en gang. Mye av selvtilliten og troverdigheten du har som arbeidssøker kommer med erfaring. Denne erfaringen må du ikke vente på at noen gir deg, du må skaffe den selv! Når en dør lukkes, så er det ikke automatisk at en annen åpnes. Ta derfor tak og åpne den døren på egenhånd. Du har alt å vinne på det.

Potetens nytteverdi
Hvordan skal en CV se ut?

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://conrek.no/