Potetens nytteverdi

potet1


Dette er noe som kommer opp støtt og stadig i intervju. 

Når vi spør kandidaten om hva de kan, er det svært mange som sier at det er som poteten – den kan brukes til alt.

Poteten er ofte en person med runde kanter, med flere ulike evner og egenskaper og som går over ens med de fleste. Litt typisk for poteten er at man har jobbet med mye forskjellig og dermed tilegnet seg mye erfaring på litt av hvert. Poteten finner man kanskje oftest blant arbeidstakere med variert erfaring, og i stillinger med vage titler og stillingsbeskrivelser.

Men lønner det seg egentlig å være en potet i yrkeslivet?

Det er nok ingen som anser det å være en potet som direkte negativt i seg selv, vi synes i alle fall ikke det. Samtidig kan vi ikke si det er direkte positivt heller. Utfordringen ligger i at man ofte blir så generell at man ikke helt passer inn når man har en klar stillingstittel eller utlysing. Den som leser søknaden, eller intervjuer deg vil høyst sannsynlig like deg – poteter er ofte godt likt – men samtidig ende opp med å plassere deg i «nei»-bunken fordi det ikke er det de ser etter.

Det er forståelig at man vil sammenligne seg med en potet, de er godt likte og kan gi en følelse at man passer til det meste. Likevel er det en stor fallgruve fordi du lett blir stemplet som «alle andre»

I de aller fleste tilfeller ville vi derfor unngått å bruke denne analogien.

En som trener generelt vil aldri bli best i en spesifikk gren, selv om de trener mye og er i god form. Det samme gjelder arbeidslivet.

Er du ung arbeidstaker og på vi inn til din første stilling så skal du ikke frykte å være en potet. Her kan det fungere til din fordel. 

Etter hvert som du opparbeider deg mer erfaring, kompetanse og evt utdannelse, er det derimot lurt å flytte seg lengre unna potet-stempelet. Se på de som driver med toppidrett. De trener hele kroppen ja, likevel er både den generelle treningen og den spesifikke rettet mot det de faktisk skal gjøre. En som trener generelt vil aldri bli best i en spesifikk gren, selv om de trener mye og er i god form. Det samme gjelder arbeidslivet.

Så før du kaller deg en potet, still deg selv disse spørsmålene;

  • Forbinder du stillingstittelen med en potet?
  • Hva slags egenskaper og kompetanse er listet opp i utlysningen?
  • Er det flere forskjellige typer oppgaver slik at det er åpenlyst at en potet vil passe, eller er det vinklet i en spesifikk retning?


I de fleste tilfellene vil du nok finne at poteten ikke er representert noen steder.

Konklusjon:

Ikke vær en potet. Vær en chili i stedet.

Hvordan kan du som SMB bedrift forbedre ditt poten...
10 tips til deg som ung arbeidssøker

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://conrek.no/